Pedagogin hetki 2: Miten opetetaan oppimaan

Kuvituskuva

Pedagogin hetki -podcast, jakso numero kaksi: Miten opetetaan oppimaan? Jaksossa Metropolian digitaalisen muotoilun lehtorit Markus ja Juhana keskustelevat oppimisen metataidoista ja siitä, miten opetetaan oppimaan. Aihetta lähestytään sekä teoreettisesti että käytännön esimerkein ja metodein keskustelun kautta. Olemmeko kaikki maan päälle pullahtelevia sieniä, joita rihmasto kasvattaa?

Jäikö aiheesta jotain huomioimatta tai oliko siellä jotain kummallista? Lähettäkää meille kysymyksiä, palautetta ja aiheideoita osoitteeseen: pedagoginhetki@metropolia.fi

1 kommentti

 • Katri Luukka sanoo:

  Kiitos Markus & Juhana mukavasta oppimaan oppimisen pohdinnasta.

  #mummopedagogiikka oli mulle uusi tuttavuus pedagogisena käsitteenä. Hyvin se vaikuttaa toimivan teidän oppimisratkaisuja edistämisessä. Pidin myös siitä, kun Juhana kertoi, että tekee 10 min kävelykeskusteluja opiskelijoiden kanssa kampuksella. Wau, miten kiva tapa aktivoida perinteisiä istutaan alas ja rupatellaan paikoillaan sessioita.

  Voin hyvin allekirjoitta nämä teidän oppimaan oppimisen reseptin viisi kokonaisuutta: 1) kannustaminen/positiivisen oppimisen kierre/motivoituminen, 2) väljät tehtävät herättämässä uteliaisuutta, 3) kommunikaatioon kannustaminen/tietämättömyyden jakaminen, 4) aito palaute, vaikka se onkin vaikeaa niin opiskelijalle kuin opettajallekin ja 5) annetaan oppimiselle aikaa/kriittinen reflektio/kasvaminen oman oppimisen vastuuhenkilöksi.

  Hienoa, että teillä on koulutusohjelmien alussa Oppimaan oppimisen- metataitokurssi ja loppupuolella syventävissä opinnoissa hyödynnätte #mummopedagogiikkaa.

  Jään odottamaan seuraavia podcasteja. Varsinkin sellaista podcastia, jossa opiskelija/t ovat kertomassa oppimaan oppimisestaan koulutuksen aikana.

  Tämän podcastin kautta on ollut kiva tutustua teihin omasta työstä oppivina ”tutkijaopettajina”.

  Hyvää syksyä ja antoisaa uudistuvan korkeakoulupedagogiikan matkaa teille molemmille.

Vastaa